Kao i prije mjesec dana košarkaši iz Križevaca odlaze iz Baranje s cijelim plijenom. Doživjeli su Darđani prvi domaći, a već ukupno četvrti poraz u Ligi za ostanak, a tek je odigrano 5. kolo.

Očito su domaći igrali pod velikim pritiskom, a razlog što rezultat nije povoljniji za njih činjenica je da su promašili čak 20 slobodnih bacanja. “Brokeri” su na liniju “slobodnjaka” stali čak 37 puta, a lopta je kroz mrežicu prošla 17 puta, što iznosi 46 posto. Da je taj postotak realizacije bio malo bolji, sumnjamo da bi se na kraju Križevčani veselili. No, domaćin nije imao problema samo s “penalima”, gotovo cijelo drugo poluvrijeme momčad Senada Muminovića teško je nalazila put do suparničkog koša.

U trećoj četvrtini domaćin je tako postigao samo devet poena, a u uvodu posljednje dionice na prvi koš čekalo se gotovo četiri minute. S obzirom na slijed događanja u prvom poluvremenu očekivala se neizvjesna utakmica, ali ipak sa sretnim završetkom za domaće. Darda je na odmoru imala prednost od četiri poena, no bilo je vidljivo da je prevelik grč u igri a gosti su to znali i iskoristiti. U trećoj četvrtini Križevčani su imali i prednost od devet poena (48:57), a pet minuta poslije prvi put razlika je dvoznamenkasta (52:62). Tada se pojavio tračak nade, Darđani postižu šest poena u nizu i hvataju priključak (58:62). No, ta je nada bila kratka daha, jer je u sljedećem napadu Gaćeša pogodio tricu i ponovno donio lijepu prednost svojoj momčadi.

Kada je 41 sekundu prije kraja tricu zabio i Glavinić (62:74), bilo je jasno da je priči kraj. Ipak, Darđani su smogli snage da smanje razliku, dvjema pogođenim tricama Bičvića i Kordića. Da su tako precizni bili ranije, možda bi rezultat bio i povoljan za baranjsku momčad, pred kojom su još dva uzastopna domaćinstva u Ligi za ostanak.