Alkar je u svojoj dvorani dobio i treći susret u Ligi za ostanak, a ponovno je riječ bila o dramatičnoj utakmici s happy endom za domaću momčad. Bila je to utakmica u kojoj su košarkaši Vrijednosnica OS Darde većim dijelom imali rezultatsku inicijativu, međutim, nisu izdržali do kraja.

Sinjani su tijekom većeg dijela susreta lovili „Brokere“, a upornost im se na kraju isplatila, zbog čega su i nagrađeni novim bodovima. Trenutak koji je obilježio susret bila je ozljeda Meznarića, što je Baranjcima smanjilo mogućnost rotacije, zbog čega je nestalo i snage na samom kraju.

U prvoj minuti nastavka duel Anzulovića i Meznarića završio je nezgodnim padom i gubitkom svijesti igrača Vrijednosnica OS Darde, no nakon nekoliko minuta ipak je uz pomoć liječnika ustao te je otpraćen do bolnice. Po posljednjim informacijama kapetan Darde doživio je potres mozga, a iz mjera opreza bit će zadržan u splitskom KBC-u naredna 24 sata.

Pauza od pet minuta, zbog ozljede Meznarića, iz “takta” je izbacila goste, što su domaći iskoristili za novi obrat i vodstvo od (50:49). Uslijedile su potom minute u kojima se nije “umiralo” od ljepote, na jedan dobar slijedila su dva loša poteza, a pred završnu četvrtinu rezultat je glasio (58:62) u korist gostiju iz Baranje.  

Dok su se „Brokeri“ oslanjali na akcije iz kojih su lagano poentirali, domaći su u tim trenutcima nade polagali u individualna rješenja, a boljom “računicom” pokazala se ona domaće momčadi. Naime, trica Župića i pet koševa Bubala, odvela ih je do (79:72), četiri minute do kraja.

Serija koševa i napadačkih skokova Perajice goste su i dalje ostavili u igri, međutim, za završnicu im je očito ponestalo snage i koncentracije, stoga su Sinjani došli do pobjede od (86:81), a samim time, praktički i opstanka u A-1 ligi.

Liga za ostanak, 4. kolo

Alkar – Vrijednosnice OS Darda 86:81 (21:27, 21:18, 16:17, 28:19)

Alkar: Modrić S. (9), Anzulović, Modrić M. (2), Bubalo (19), Tešija (11), Gaurina, Lozančić (9), Rogić (17), Ćurković (6), Župić (10), Kanaet (3), Librenjak. Trener: Damir Domazet

VROS Darda: Kordić (5), Meznarić (4), Mileković (8), Bičvić (25), Perajica (19), Pandurić (3), Vlaić (3), Budimir (2), Mandić (12), Radoš, Kujundžić. Trener: Senad Muminović