Večeras su košarkaši KK Vrijednosnica Osijek u 18. kolu HT Premijer lige izgubili od KK Cibone.

KK Vrijednosnice Osijek – KK Cibona 78:108 (27:33, 15:32, 14:21, 22:22)

KK Vrijednosnice Osijek: Jelavić, Ihring 11, Mandić 5, Boras 3, Bačić 0, Kordić, Perić 2, Abu, Šango 13, Darling 21, Vrkić 4, Gospić 19.

KK Cibona: Bilinovac 7, Ljubičić M. 8, Rogić, Marić 9, Bundović 15, Gilbert 10, Novačić 13, Prkačin 23, Rozić, Ljubičić K. 12, Pilepić 11, Markota.

Košarkaši Cibone s lakoćom su došli do nove pobjede u Gradskom vrtu. Sve je već bilo gotovo u prvih 20 minuta nakon čega su mirno održavali prednost do samoga kraja. Vrijednosnice bez ozlijeđenog Abua i sa zaliječenim Gospićem ravnopravno su se nosile samo u prvoj četvrtini (27:33) gdje je raspoloženi Darling ubacio 11 poena te je večerašnjom izvedbom na parketu pokazao sav svoj potencijal i držao priključak za gostima. Početkom druge četvrtine Cibona pravi mini seriju od 10:0 i odlazi na prednost od 15 poena koju do poluvremena povećava na plus 23. Dobar ritam gosti drže i u nastavku i ne dozvoljavaju Brokerima da se približe te mirno i rutinski privode utakmicu kraju, a igračima trenera Domagoja Kujundžića ostaje tražiti bodove u utakmicama koje dolaze.

Kod domaćina najbolji strijelac je bio Maxwell Darling s 21 poenom, a kod gostiju Roko Prkačin s 23 poena.

Izjave trenera i igrača:

Domagoj Kujundžić, trener KK Vrijednosnica Osijek: “Imamo puno problema s Malikovim slomljenim palcem, Gospićem koji trenira i ne trenira zbog upaljenih tetiva i stopala. Praktički smo bez dva stožerna igrača i nemamo rotaciju da se nosimo s protivnikom kao što je Cibona. Ne mogu momcima ništa zamjeriti, jedino smo neke tranzicije morali zaustavljati puno prije.”

Ante Gospić, igrač KK Vrijednosnica Osijek: “Čestitke suparničkoj ekipi na pobjedi, bili su borbeni od početka do kraja. Mi smo ušli dobro u prvu četvrtinu i igrali smo kako smo se dogovorili, poslije nam je pala energija zbog nedostatka igrača i nismo se uspjeli vratiti.”

Ivan Velić, trener KK Cibona: “Mislim da smo odradili utakmicu kako treba u prvom poluvremenu, shvatili je ozbiljno i riješili pobjednika bez obzira što smo bili bez tri važna igrača. Mislim da je to rutinski odrađen posao.”

Roko Prkačin, igrač KK Cibona: “Dobro smo odradili posao koji smo se dogovorili, shvatili smo utakmicu maksimalno ozbiljno i mislim da smo to rezultatom i pokazali.”

Sljedeću utakmicu HT Premijer lige Brokeri igraju u nedjelju, 31. ožujka u 18 sati u Gradskom vrtu protiv KK Zabok.