Jučer se u VIP salonu dvorane Gradski Vrt održala konferencija za novinare KK Vrijednosnice Osijek.

Predsjednik kluba Alexander Hrkač prezentirao je ciljeve kluba, koji su i dalje dugoročni: daljnji razvoj kluba na svim nivoima, održavanje stabilnog Premijer-ligaša, te proizvodnja igrača iz vlastitog pogona. Također je pozdravio osnaženje kluba ulaskom u Upravu Ivana Mustapića, te sponzoriranjem njegove tvrtke Id-Eko, koje će u budućnosti biti od velike važnosti za financijsku stabilnost, uz već standardne Vrijednosnice Osijek. Obzirom na bogato sportsko iskustvo Ivana Mustapića, klub već ima veliku pomoću u logističkom dijelu.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, Dražen Alerić, pohvalio je dosadašnji rad i rezultate KK Vrijednosnice Osijek, poželio uspjeha i sreće u budućnosti, te pozvao sve ljubitelje košarke da dođu bodriti Brokere u novoj sezoni.

Natjecanja u sezoni 2017/18, predstavio je Renato Martinko, sportski direktor kluba: ”Hrvatski Telekom Premijer liga”, ”Kup Krešimira Ćosića” i ”Helios Alpe Adria Cup” su natjecanja u kojima ćemo probati ostvariti bolji rezultat nego u prošloj sezoni, iako pred nas nitko nije postavio imperativ rezultata. Ekipa će nam ponovno biti najmlađa u ligi sa prosjekom nešto većim od 21 godine (21,8), trenerski tandem Vladimir Krstić i Vanja Miljković su također među mlađima u ligi i na njih dugoročno računamo, što potvrđuju naši dugoročni ugovori. Sa našim darovitim mladim igračima također imamo višegodišnje ugovore, što potvrđuje našu dugoročnu orijentaciju. U timu od prošle sezone sa nama su kapetan Aljoša Šarac, Nikola Turalija, Filip Krajina, Arijan Došen, Antonio Žulj i Andrej Bačić. Novi igrači su Venkatesha Jois 24 god, 203cm krilo (Australija, prošla sezona Tartu Ulilool Estonija), Jimmie Taylor 23 god, 192cm bek (USA, Rider University), Tomer Levinson 17 god, 206cm krilo (Izrael, U18 Reprezentacija, Ironi Nes Ziona), Bruno Markulin 25 god, 195cm bek (Split, KK Jolly), Josip Boban 22 god, 190cm, bek (Sinj, KK Alkar), Domagoj Vrkić 20 god, 205cm krilo (Zadar, KK Zadar), Roko Anzulović 21 god 195cm bek (Zagreb, KK Rudeš).

Trener Vladimir Krstić je pohvalio dobar rad ekipe u pripremnom periodu, dobro zdravstveno stanje i zadovoljstvo sa 9 odigranih utakmica pred Premijer-ligaški nedjeljni ogled sa Zagrebom. Sedam je novih igrača i nije lako sve nove elemente i igrače ukomponirati u sustav. U dosadašnjim utakmicama zadovoljan sam napadom i brojem postignutih koševa, dok obrana još nije na očekivanom nivou i na tome još moramo raditi. Prilagodbom novih igrača na tim i sustav sam zadovoljan i smatram da ćemo, ako budemo zdravi, ostvariti dobar rezultat u novoj sezoni, te podići kvalitet i igru naših mladih igrača na nivo kojim će oni postati zanimljivi mnogim Evropskim klubovima. Liga će biti jaka, obzirom na trenutne rostere ekipa i mnoštvo stranih i domaćih pojačanja, no mislim da se možemo boriti za ”gornji dom” i doigravanje. Isto ćemo pokušati u Kupu Kreše Ćosića, te u Alpe Adria cup-u.