U organizaciji košarkaškog savez grada Osijeka, a pod pokroviteljstvom grada Osijeka, jučer je održan program košarkaške proslave dana grada Osijeka.

Konferencija za novinare povodom košarkaške proslave dana grada Osijeka

Od 11.00 sati je u foajeu Hrvatskog Narodnog Kazališta veliki ljubitelj košarke i knjige, profesor Goran Rem vodio predstavljanje knjige Krešimira Ćosića “Igraj, vjeruj, živi”, u kojoj su mu gosti bili Ana i Ljerka Ćosić, kćerka i supruga pokojnog Kreše i Vlado Vanjak, član Udruge Dani Krešimira Ćosića.

Promocija knjige Krešimira Ćosića “Igraj, vjeruj, živi” u HNK Osijek

Knjiga je predstavljena osječkoj publici sa puno emocija, detalja i anegdota iz Krešinog života, te je kroz nju edukativno ukazano na razvoj, odrastanje i življenje jednog košarkaškog virtuoza i vizionara. Dotaknuli su se naši govornici ovom prigodom i davno objevljene knjige Zlatna košarka Mirka Novosela, našeg velikog trenera, te prezentacije “Košaraka”, malog Brokera Benjamina Rema.

U dvorani Gradski Vrt je nastavljen program revijalnom košarkaškom utakmicom veterana Osijeka i bivših reprezentativaca Hrvatske. Domaćini su predvođeni trenerom Davorom Doganom u zanimljivoj i napetoj utakmici pobijedili goste, koje je okupio i vodio izbornik Hrvatske košarkaške Reprezentacije Veljko Mršić.

Za Osijek su nastupali: Damir Voloder, Siniša Tomić, Miro Jocić, Zvonimir Ridl, Robert Moguš, Mario Barjaktarić, Bruno Petrović, Zoran Andrić, Antonio Bičvić i Nenad Duvnjak, dok su za bivše reprezentativce igrali Sven Ušić, Franjo Arapović, Alan Gregov, Nikša Prkačin, Mario Stojić, Mate Skelin, Boro Gnjidić, te poseban gost izbornika Mršića, Predsjednik KK Vrijednosnice Osijek, Alexander Hrkač.

Ovu utakmicu su sudili suci Saša Šarac i Miroslav Kontrec, dok je opunomoćenik bio Drago Nikolić, ljudi koji su dugi niz godina sudili i vodili osječku sudačku Udrugu.


Veterani Osijek – Hrvatska

Revijalna utakmica Osijek vs. Hrvatska

Uz veliki pljesak i navijanje za obje ekipe publika se prisjetila starih dobrih vremena i igrača koji su nekada punili osječku dvoranu Zrinjevac, a imali su priliku i zahvaliti se košarkaškim veličinama koji su nekada branili boje Reprezentacije Hrvatske, prvaka Europe Cibone, te mnogih Hrvatskih i Euroligaških klubova. Predsjednik Košarkaškog saveza grada Osijeka, Stevan Radovančević zahvalio se ovom prilikom izborniku Veljku Mršiću za dolazak u Osijek i pomoć u organizaciji ove utakmice, te mu uručio prigodan poklon, a nakon utakmice pozvao sve aktere ove revijalne utakmice na košarkaško druženje u VIP salonu dvorane.


Izbornik Veljko Mršić na treningu Vrijednosnica Osijek

Zadnji dio ovog košarkaškog programa bila je utakmica HT Premijer Lige u kojoj su KK Vrijednosnice Osijek pobijedile KK Adria Oil Škrljevo rezultatom 108:96. Utakmica je bila atraktivna i zanimljiva, igrači obje ekipe su bili iznimno napadački raspoloženi, a osječki ”Brokeri” su na radost svih navijača ostvarili važnu prvenstvenu pobjedu i zaokružili jedno lijepo cjelodnevno košarkaško druženje.


KK Vrijednosnice Osijek vs. KK Adria Oil Škrljevo

Zahvaljujemo se ovom prilikom obitelji Ćosić i članovima Udruge Dani Krešimira Ćosića, što su doli u naš grad i uveličali našu proslavu. Zahvaljujemo se čelnim ljudima grada Osijeka na pokroviteljstvu ove košarkaške ”fešte”, organizacijskom odboru u kojem su bili Stevan Radovančević predsjednik KS grada Osijeka, akademkinja Vlasta Piližota članica HAZU-a, Darko Dumančić pomoćnik Pročelnika za društvene djelatnosti grada Osijeka, Zvonko Milas Predsjednik KS Osječko Baranjske Županike, Goran Rem profesor na Filozofskom fakultetu, Renato Martinko član UO KS grada Osijeka i Miroslav Kontrec tajnik KS grada Osijeka, koji su cijeli ovaj program osmislili i proveli. Posebno se zahvaljujemo izborniku Veljku Mršiću na dolasku u naš grad, obilasku treninga KK Vrijednosnice Osijek, dolasku na konferenciju za novinare, dolasku na promociju knjiga i dovođenju reprezentativaca na revijalnu utakmicu.
Zahvaljujemo se i svim veteranima obje ekipe, te sjajnoj publici i svim ljudima koji su popratili našu košarkašku feštu.

Košarkaški savez grada Osijeka