Križevci su upisali pobjedu na gostovanju kod Darde, čime su se s baranjskim klubom izjednačili u broju pobjeda ali im i pokvarili računicu za prolaz u Ligu za prvaka!

Vrijednosnice Os Darda su u prvoj četvrtini okrenule ranu prednost Križevaca i s pet uzastopnih koševa Luke Pandurića povele 17:12. Međutim, Križevci su uzvratili preko Josipa Glavinića i Ivana Buve, koji su zabili za povratak u vodstvo. Novostečenu prednost Križevčani do kraja četvrtine nisu ispuštali i nakon prvih su 10 minuta vodili 24:22. Rezultat je u drugoj četvrtini uglavnom bio u egalu, a momčadi su se dva puta izmijenile u vodstvu. Križevci su se na kraju ipak malo odvojili slobodnim bacanjima Ivana Grgata i tricom Ivana Mikulića. Mikulić i Grgat su postavili 42:37, rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme, a ujedno i najveće vodstvo druge četvrtine.

Križevci su u nastavak otvorili uspješnim održavanjem prednosti i u dva su navrata imali +9. Međutim, do kraja treće četvrtine „Brokeri“ su se ipak vratili u utakmicu serijom 11-2 kojom su izjednačili na 60:60. Posljednji je koš četvrtine postigao Grgat, čime je postavio 62:60 uoči odlučujućih 10 minuta. Luka Žitko je ubacio prvih šest koševa Križevaca u zadnjoj četvrtini čime je spriječio preokret Darde koja je dva puta došla do izjednačenja. Križevci su prednost održavali sve do samog kraja, kada su domaćini okrenuli rezultat u svoju korist. Pandurić je pogodio četiri uzastopna slobodna bacanja za vodstvo domaćina 76:75. Međutim, Grgat i Andrija Hrkač su iz slobodnih bacanja postavili konačnih 77:76. Do kraja je u 9 sekundi Dejan Meznarić pokušao donijeti pobjedu Dardi, ali je prvo bio neodlučan i na kraju neprecizan iz teške pozicije za šut.

Ovim su se rezultatom ova dva kluba izjednačila po broju pobjeda. Vrijednosnice Os Darda, koja ima utakmicu manje, će u sljedećem kolu igrati protiv Svjetlosti ali će za prolaz u Ligu za prvaka sada morati slaviti u Slavonskom Brodu te se nadati porazima Alkara u Bedekovčini i Sonika u ogledu sa Zadrom.

KK Vrijednosnice Os Darda – KK Križevci  76:77 (22:24, 15:178, 23:20, 16:15)

VROS Darda: Kordić, Meznarić 7, Vlaić 4, Budimir 5, Mileković 12, Bičvić 8, Perajica 21, Mandić, Kujundžić, Ćutuk, Jugo 4, Pandurić 15.

Križevci: Glavinić 7, Gaćeša, Gligora 8, Sertić 7, Ćusek, Žitko 8, Hrkač 4, Mikulić 16, Buva 6, Svoboda 3, Zrnić 7, Grgat 11.