Nema sumnje, kako prvenstvo odmiče, košarkaši baranjskog košarkaškog A-1 ligaša igraju sve bolje.

Uzlaznu putanju forme Vrijednosnica OS Darda na svojoj su koži osjetili Križevci, koji su u 8. kolu doživjelo rezultatski potop. Na kraju je zaostatak gostiju bio velikih 34 poena, ali drugačije ni nije moglo završiti, jer je momčad Senada Muminovića pružila najbolju partiju sezone.Polazilo je “bokerima”sve od ruke, napadački su bili nadahnuti, u obrani čvrsti “k’o kamen”, a sve to iskazali su protiv sastava koji ih je u prošloj sezoni dvaput svladao – u Dardi. 

Ovaj rezultat zaista ima težinu. Visoka pobjeda, odlična igra, ostvareno je to protiv momčadi koja ima glavu i rep, koja je odlično posložena. Ne treba zaboraviti, nama i iznimno neugodna. Odnijeli su prošle sezone sve bodove, ali ovaj put nisu nam mogli ništa, kaže Mato Perajica, centar domaćina, koji je prednjačio u raspoloženoj pobjedničkoj momčadi sa 23 poena (šut 11-13) i 10 skokova (valorizacija 31). 

Moj učinak je plod dobre igre svih nas, zaista nam je sve polazilo za rukom. Manjih problema u uvodnom dijelu smo imali s njihovim napadačkim skokom, kada smo to riješili, ništa više nije bilo sporno, priznaje Mato.

Zaista, trener Muminović teško da može naći zamjerku na izdanje svojih igrača. Šut je imao visoku realizaciju (32-58, 55 posto), promašeno je jedno slobodno bacanje (11-12), domaćin je imao i 11 skokova viška (34-23. Stoga čak ni 12 izgubljenih lopti nije pokvarilo pogled na statistiku. No, Muminović je svakako najzadovoljniji bio obranom. Križevci su do dolaska u Baranju zabijali 74 poena, ali sada su ostavljeni debelo ispod crte (55). Obrana domaćina obavila je sjajan posao, njihov prvi strijelac Patrick Rembert za 23 minute postigao je četiri poena, ali ni jedan iz igre. Iskusni centar Ivan Grgat zabio je devet, a samo je Marin Zrnić bio jedva dvoznamenkast (10), dok su na domaćoj strani četvorica igrača imali 10 plus. Da je zadovoljan, Muminović je pokazao potezom u završnici, kada je na parket poslao sve snage iz zapisnika. Bez minutaže je ostao samo ozlijeđeni Mandić.

KK Vrijednosnice Os Darda – KK Križevci  84:55 ( 22:15, 23:14, 24:10, 15:16 ).

VROS Darda: Kujundžić 2, Meznarić 9, Tešija 5, Šarić, Glavinić 11, Bičvić 12, Perajica 23, Mandić, Hrkač 6, Hrnčić 4, Drča 2, Pandurić 10.

Križevci: Krstanović 6, Ćusek 4, Svoboda, Hrkač 3, Cvjetković 9, Zrnić 10, Maslić, Demo 8, Sertić 2, Rembert 4, Grgat 9.