Košarkaši baranjskog A-1 ligaša treniraju već mjesec dana. Trener Senad Muminović priprema momčad za petu uzastopnu sezonu u društvu najboljih hrvatskih klubova.

Kakva su očekivanja, izgled momčadi i ambicije, predstavljeno je jučer na konferenciji za novinare u Dardi, gdje je uz Muminovića bio i sportski direktor Renato Martinko, te Zoran Andrić.

– Ostavili smo iza sebe dobru sezonu. Bez problema smo osigurali ostanak, a dodatna vrijednost jesu rezultati naših mlađih kategorija. Seniori vođeni trenerom Senadom Muminovićem i pomoćnikom Vanjom Miljkovićem su u prošloj sezoni zauzeli 5. mjesto u prvom dijelu prvenstva sa omjerom (10:8), iza ekipa Kvarner 2010, Zagreb, Jolly JBŠ, i Alkar. U Ligi za Ostanak završili smo na 2. mjestu iza ekipe Đuro Đaković sa omjerom (13:7).

– Juniori su vođeni trenerom Ivanom Barišićem u prvenstvu Slavonije i Baranje zauzeli 3. mjesto. U A2 ligi ekipa Vrijednosnice Osijek, vođena trenerom Ivanom Barišićem, zauzela je 8 mjesto, a sastavljena je od juniora, kadeta i zaštićenih igrača iz seniorskog tima.

– Kadeti vođeni trenerom Franom Radanom su u prvenstvu Slavonije i Baranje nadmoćno bili prvi i plasirali se na poluzavršnicu PH. Poluzavršnica se igrala u Dardi i mladi Brokeri su se pobjedama nad Zadrom, Zagrebom i Rudešom plasirali na završni turnir PH. U Zagrebu na završnici su se naši kadeti ravnopravno borili sa svim protivnicima, te na kraju završili na 4. mjestu u PH iza Cibone, Splita i Cedevite.

– U VIBA međunarodnoj ligi koja se igra u Novom Sadu kadeti su nadmoćno osvojili naslov prvaka u konkurenciji 14 klubova iz Srbije, Mađarske i Hrvatske.

– Smatram da je 4. mjesto kadeta u PH najveći uspjeh u povijesti našeg Kluba. Mlađi kadeti pod vodstvom trenera Frane Radana su u prvenstvu Slavonije i Baranje zauzeli 5. mjesto. U košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske U20 igrao nam je Luka Pandurić, u U19 Antun Hrkač, a u U15 Luka Barišić. Smatram da je, gledajući uspjehe i rezultate cijelog Kluba prošla sezona za nas bila uspješna.

– Klupska politika ide u jedinom mogućem smjeru. Oslonac na vlastite snage nužnost je ovoga trenutka. Klupski proračun smanjen je za trećinu, stoga se ni u prijelaznom roku nije puno trgovalo.

– Cilj za predstojeću sezonu je da sa pomlađenim timom osiguramo ostanak u A1 ligi, te postepeno razvijanje i uvođenje naših darovitih mladih igrača u prvoligašku košarku. Također je cilj da sa ovim potentnim igračkim kadrom za 2 do 3 godine stvorimo domaću prvoligašku ekipu.

– Planovi za predstojeću sezonu su nadogradnja Kluba na svim nivoima, kvalitetniji pomak u proizvodnji vlastitog igračkog kadra, te još bolji rezultati svih selekcija u natjecanjima. Dali smo si za zadatak i da pokušamo osigurati što bolje uvjete za rad svih selekcija Kluba, a najveći naglasak stavlja se na osiguravanje kvalitete i količine rada sa igračima”. 

– Od pomlađene ekipe želimo da osigura ostanak. Drugi cilj je postupno uvođenje naših mladih igrača kako bi se stvorio temelj za budućnost, gdje želimo da kompletan roster bude od domaćih snaga, naglašava sportski direktor baranjskog prvoligaša Renato Martinko.