Novi igrač Vrijednosnica Osijek je Australac Venky Jois, rođen 07.07.1993. godine, visok je 203cm i igra na poziciji krila.
 
Venky dolazi iz grada Boronia kraj Melburna u Australiji, u srednjoj školi ‘’Box Hill’’ započeo je košarkašku karijeru, koju je nastavio na Američkom sveučilištu ‘’Eastern Washington Eagles’’. Bio je najbolji strijelac, skakač i bloker u povijesti svog Sveučilišta, sa prosjekom od 14,8 koševa, 8,3 skokova i 2 blokade po utakmici, te se izborio za NBA kamp Sacramento Kings-a. Kako mu u Sacramentu nije ponuđen ugovor prvu profesionalnu sezonu (2016/17) je odigrao u klubu ‘’Tartu Ulikool’’ iz Estonije, za koji je u prosjeku zabijao 8,5 koševa i imao 7,4 skoka u prvenstvu, dok je u FIBA Euro Kupu zabijao 8,3 koša i imao 8,3 skoka u prosjeku.
 
Venky Jois: vrlo sam uzbuđen zbog dolaska u Hrvatsku i u moj novi klub. Prošle godine sam imao dobra iskustva u Estoniji, a sada sam čuo da dolazim u odličan grad i jaku ligu, što me jako veseli i jedva čekam da upoznam Hrvatsku.
 
Odlična igra u reketu i ogromna energija glavne su odlike Venky-jeve igre, te se nadamo da će svojim znanjem, kvalitetom i iskustvom podići razinu naše igre u predstojećoj sezoni.