Sinoć su igrači Vrijednosnica Osijek odigrali prvu pripremnu utakmicu sa ekipom Temp Sumz iz grada Revda, (Sverdlovswka oblast), članom Ruske ”Superleague 1”.

Temp Sumz – Vrijednosnice Osijek 88:92 (17:28, 27:18, 19:26, 25:20).

Vrijednosnice Osijek: Bašić 16, Jordano 16, Filipović, Kujundžić 12, Dmitrović, Ćorić 28, Šarenac 2, Jovanović, Vedriš, Darling 18, Vuković.

Ekipa Domagoja Kujundžića je u Poreč doputovala bez ozljeđene centarske linije Lovro Buljević – Nikola Turalija, te je odigrala odličnu utakmicu protiv ekipe koja je završila na 3. mjestu u prošlom prvenstvu Rusije (CSKA, Khimki, Zenit, Unics, Enisey, Lokomotiv Kuban i Nizny Novgorod igraju VTB ligu). Moram naglasiti da Vrijednosnice igraju već 6. godinu za redom protiv jake ruske ekipe i ovo im je tek prva pobjeda u međusobnim ogledima. Iako nadmoćni visinom rusi se nisu uspjeli nametnuti raspoloženim ”Brokerima”, koje je odlično i rutinski vodio Lovre Bašić, Andrija Ćorić je bio lider po ubačenim koševima, a odlično su ga pratili Max Darling, Antonio Jordano i Robert Kujundžić. U rotaciji su još bili Andrija Šarenac, Vuk Dmitrović i Martin Vedriš.

Trener Domagoj Kujundžić: ekipa je odigrala čvrstu timsku obranu, dobro smo trčali i skakali, te eliminirali njihovu dominaciju u visini. Igrali smo disciplinirano i sa smanjenom rotacijom, ali su svi igrači dali svoj doprinos. U drugoj utakmici ću dati prigodu svim igračima, kako bi i oni pokazali možemo li na njih računati u predstojećoj sezoni.