Iako je kod “fenjeraša” Trogira ubilježila pobjedu (65:71) u devetom kolu Lige za ostanak, ekipa trenera Senada Muminovića uspjeh će morati potvrditi na svom parketu protiv Dubrave.

Tko će biti pretposljednji u Ligi za opstanak i igrati dodatne kvalifikacije protiv Prigorja Financija iz Križevaca? Dubrava je zasad glavni kandidat, ali ako pobijedi u Dardi, bit će to baranjska momčad.

No unatoč svemu dvoboj između Darde i Trogira bio je pun grešaka tijekom kojeg su se protivnici izmjenjivali u vodstvu. Drugim poluvremenom dominirala je baranjska momčad, no posustala je u završnoj fazi odlučujućeg perioda. Dvije i pol minute prije kraja Trogir je imao vodstvo (65:60). Baranjci ipak nisu odustali, pojačali su obranu te na krilima dobre tranzicije uspjeli ostvariti seriju (11-0) koja je postavila konačni rezultat utakmice. Nakon nesretnog poraza u Dubrovniku u prošlom kolu (78:77), Darda je pobjedom popravila atmosferu upči odlučujućeg dvoboja i u momčad vratila dosad ozlijeđene Ridla, Mandića i Bičvića. Bilić je zabio dvadeset koševa, Luka Žitko kao najbolji strijelac utakmice jedan više, dok je Dardu predvodio Ivan Baković s 19 koševa.