Večeras su košarkaši Vrijednosnica Osijek u 21. kolu HT Premier lige pobjedili KK Alkar iz Sinja rezultatom 121:91.

KK Vrijednosnice Osijek : KK Alkar 121:91 (28:24, 24:17, 34:19, 35:31)

KK Vrijednosnice Osijek: Kordić 2, Ihring 33, Mandić 5, Boras 6, Starčević 0, Perić 12, Abu, Šango 14, Darling 19, Turalija 9, Vrkić 21.

KK Alkar: Brown 16, Jurela 4, Pralija 5, Modrić 0, Markulin 12, Marić 11, Šipić 1, Svalina 7, Šamadan 7, Žuljević 4, Vučić 24.

Večeras gosti iz Sinja nisu imali nikakve šanse protiv raspoloženih Brokera koji su pokazali veću energiju i želju za pobjedom. Tako su došli do najveće pobjede ove sezone i to bez centarskog dvojca Gospić – Abu. Sjajnu partiju je odigrao Slovak Ihring s 33 poena i 12 asistencija, a pratili su ga Vrkić s 21, Darling 19 te Šango s 14 poena. Kod gostiju najbolji strijelac je bio Vučić s 24 poena. Za tjedan dana igra se posljednje kolo u kojem će se dijeliti pozicije za doigravanje.

Izjave trenera i igrača:

Domagoj Kujundžić, trener KK Vrijednosnica Osijek: “Momci su odradili sve ono što smo se dogovorili, bojali smo se šuta za tri poena od visokih igrača Vučića i Šamadana. To smo odradili pristojno iako je na Vučiću mogla biti odigrana bolja obrana. Bili smo nadahnuti u napadu i ekipa Alkara nas ovaj put nije mogla pratiti nikako.”

Maxwell Darling, igrač KK Vrijednosnica Osijek: “Utakmica je bila dobra i dobro smo odigrali tranziciju. I meni je lakše igrati kad ekipa igra dobro.”

Srđan Helbich, trener KK Alkara: “Čestitam ekipi Osijeka, nadigrali su nas u svim segmentima igre. Imali su puno veću energiju i želju, jednostavno su bili bolji.”

Hrvoje Vučić, igrač KK Alkara: “Zaslužena pobjeda ekipe Osijeka na domaćem terenu, igrali  su s puno više energije u početku i to je presudilo. Pogodili su dosta otvorenih i teških šuteva za tri poena, a mi nismo odgovorili pravom energijom i takav je rezultat na kraju.”

Sljedeću utakmicu Brokeri igraju u Zagrebu 20. travnja protiv KK Hermes.