Ništa neplanirano u slučaju baranjskog košarkaškog A-1 ligaša. Porazi na gostovanjima, pobjede kod kuće.

Šteta što je u dosadašnjem dijelu prvenstva bilo više gostovanja (četiri), a tek upola manje susreta pred svojim navijačima, koje su “brokeri” razveselili igrom u sklopu 7. kola. U Baranju je stigao Dubrovnik, bio je to ujedno i derbi začelja, a to znači da Vrijednosnice OS Darda male pravo na pogrešku.

Isto tako, bilo je jasno da će Dubrovčani biti “žilav” suparnik, što je potvrdilo i samo otvaranje dvoboja (2:8), ali domaćinu nije dugo trebalo da rezultat okrene u svoju korist. Značajno je tome pridonio najbolji igrač gostiju, Antonio Oštrić je već u 4. minuti imao četiri osobne pogreške, a njegov odlazak na klupu domaćin je znao iskoristiti. Raspoložen je bio kvartet Jugo-Mileković-Budimir-Perajica, koji je iznio glavni teret u nimalo lakih 40 minuta. Krajem druge četvrtine, bilo je tako +13(41:28), ali rješenje utakmice bilo je još daleko.

Potvrdilo se to nakon odmora, gosti su serijom 11:0 za četiri minute ponovo poveli (43:45) i učinili utakmicu neizvjesnom. U posljednjih deset minuta ušlo se u egalu (62:62), ali domaćin se potrudio da dvojbe oko pobjednika brzo budu riješene. Odigrali su “brokeri” posljednju četvrtinu kao da je prva, bili su rastrčani, borbeni i precizni. Sada su Darđani imali sjajnu seriju (13:0), a prioradila je i obrana, Dubrovnik gotovo pet minuta nije pronašao put do koša. Stoga je bilo jasno da se igra gostiju raspala, bili su bez pravog odgovora na agresiju Darđana.

– Na kraju je možda ispalo malo i preuvjerljivo, jer je 30 minuta susret bio gotovo izjednačen. Ali, mislim da našoj pobjedi nema zamjerki. Pad koji smo imali u trećoj četvrtini morao je doći, problemi s igračkim kadrom prirodno prouzročuju i oscilacije na utakmici. No, bili smo pravi kada je to bilo najvažnije – kaže trener Senad Muminović, koji je bio lišen usluga kapetana Zvonimira Ridla (ozljeda), a u rosteru više nema ni Kamaldina Gamme, s kojim je najavljen prekid suradnje. Bez dva visoka igrača, teret u igri pod košem pao je na Matu Perajicu, koji je sada sa 203 centimetra najviši “broker”. No, usprkos tom hendikepu, domaćin je dominirao u skoku (33-24), predvođen Perajicom (9) i Veljkom Budimirom (8), što jasno govori o velikoj želji i zalaganju, koju su Vrijednosnice pokazale na ovoj utakmici.

VRIJEDNOSNICE OS DARDA: DUBROVNIK  92:75 (25:22, 18:12, 19:28, 30:13)

DARDA – Dvorana OŠ. Gledatelja: 300. Suci: Paić (Zabok), Tresoglavić (Osijek) i Peić (Sl.Brod).

VRIJEDNOSNICE OS DARDA: Kordić, Meznarić 6, Ridl, Budimir 18, Mileković 22, Bičvić 1, Perajica 19, Mandić, Radoš, Ćutuk, Jugo 21, Pandurić 5.

DUBROVNIK: Čiklić 8, Soko, Karač, Došen 8, Oštrić 17, Hajdić 3, Diminić 5, Sapro, Lučić 12, Begić 14, Perić 8.